Bærekraft

Her i SillySanta bryr vi oss om planeten vår, og vi jobber hardt for å bli enda mer bærekraftige for hvert år som går. Under har vi litt informasjon om hva vi har gjort så langt for å være snillere mot kloden vår.

Hver ordre planter ett tre!

Vi har begynt å samarbeide med et fantastisk selskap som heter Verdn. For hver bestilling dere legger inn, planter vi ett mangrovetre. Kult, ikke sant? Og visste du at hvert eneste mangrovetre binder tonnevis med CO2 i løpet av livet sitt?

Når du legger inn en bestilling hos oss får du tilgang til en egen side hvor du kan spore treet ditt, med informasjon om hvor og når det plantes. Under finner du en oversikt over hvor mange trær som har blitt plantet av kundene våre så langt, og hvor mye CO2 som har blitt bundet opp:

151.3K

Mangrove-trær plantet

1891.2K

Estimert KG CO2 bundet opp

Mer bærekraftige materialer

I SillySanta er vi opptatt av å fornye og forbedre. Derfor jobber vi kontinuerlig med å erstatte eldre produkter med nyere, mer bærekraftige alternativer, samtidig som vi opprettholder den kvaliteten du elsker. I vår kolleksjon kan du finne produkter laget av resirkulert polyester, som ofte kommer fra gjenbrukte plastflasker, samt klær av økologisk bomull. Med hver nye kolleksjon tar vi et steg nærmere målet om å ha et sortiment dominert av bærekraftige materialer.

Mindre tekstilavfall

Vi setter et stort fokus på reduksjon av tekstilavfall. Gjennom tett samarbeid med våre fabrikker søker vi konstant etter innovative måter å optimalisere materialforbruket og minske avfallet. Et av våre tiltak har vært å utnytte samme tekstil over flere produktkategorier, samt å skape søte små accessoarer fra tekstilrester, som for eksempel sovemasker.

SillySwap

“One person's trash is another person's treasure”. Gamle klær fortjener ny kjærlighet! I våre fysiske pop up butikker kan kundene "pante" sine tidligere SillySanta-plagg gjennom vår SillySwap-ordning. Disse klærne får et nytt liv som second-hand varer, og slik bidrar vi til å forlenge kleslivet og redusere avfall.

Slutt på blinkende moro

For miljøets skyld har vi tatt en beslutning: Vi vil ikke lage nye julegenserdesigns hvor LED-lys er integrert i stoffet. Selv om de kan være blinkende og morsomme, er kloden vår tross alt litt viktigere.

Sosial bærekraft

Alle våre leverandører har signert en kontrakt som er forankret i FNs veiledende prinsipper for virksomheter og menneskerettigheter. Dette sikrer at alle våre leverandører forplikter seg til å opprettholde og respektere grunnleggende menneskerettigheter gjennom hele produksjonskjeden.

Ved å ta i bruk denne kontrakten viser vi i SillySanta vår dedikasjon til å drive virksomhet på en ansvarlig og etisk måte. Det er viktig for oss at alle involverte i produksjonen av våre produkter blir behandlet rettferdig og med verdighet.

Åpenhetsloven