Ugly Christmas Sweater

Definisjonen på en “ugly christmas sweater” er enhver genser med et juletema som er tacky, stygg, glorete eller vurderes som usmakelig. Hva som er nettopp usmakelig eller stygt kan jo diskuteres, men generelt er de fleste enige i at jo mer pynt, juledekorasjoner og mer “julete” genseren er, dess styggere er den.

stygg julegenser - ugly christmas sweater

Vi vet ikke hvem som var den første til å kle på seg en ugly christmas sweater, men gensere har eksistert lenge, og julegensere også.

Man kan vel anta at genserne ikke ble designet med intensjonen om å være stygge. Det er bare vår fordømmende og stadig skiftende sans for mote, som gjør at vi nå ser på denne typen gensere som stygge. Men det er nettopp det som gjør genserne kule.

Så hvem startet trenden med ugly christmas sweater?

I følge Urban Dictionary er en “Cosby genser” en overdimensjonert, heslig genser, med stygge mønstre og farger – oppkalt etter skuespilleren Bill Cosby som gikk med slike gensere i sin sitcom “The Cosby Show”. I følge samme kilde er det nettopp disse genserne som er opphavet til ugly christmas sweater.

Genserne på dette showet ble designet av Koos Van Den Akker, en New York basert designer som er kjent for sine ville kollasj-plagg.

Hverken Koos eller Cosby vil nok ha æren for å være mennene bak fenomenet ugly christmas sweater.


You may also like

Vis alle
Example blog post
Example blog post
Example blog post