Slik velger du din første julegenser

"Alle" skal nå ha en julegenser, og du vil naturligvis ikke være av den kjedelige typen som kun har med deg hvitskjorta til fest og julefeiringen for øvrig. Men hvilken julegenser skal du egentlig kjøpe, og har du egentlig skjønt greia med "Ugly Christmas Sweaters"? Om ikke, så behøver du ikke å bekymre deg. I denne artikkelen skal vi nemlig introdusere deg for denne nye og spennende trenden, og sørge for at du går den neste julefeiringen forberedt i møte.

En overflod av nostalgi

For de fleste av oss vil det å tre over seg en julegenser by på massevis av nostalgi. Plutselig blir det hele noe mer uformelt, slik julefeiringen kanskje var før, og man kjenner kanskje litt ekstra glede bare av at man har på seg dette noe underlige plagget. Det første - og viktigste - punktet når det kommer til julegensere er å kjenne sine omgivelser. Det er neppe bare du som stiller opp i julegenseren du er så stolt av, for i mange familier og kretser har det nærmest utviklet seg til å bli en konkurranse.

Det betyr at du må vite hvor lista ligger. Skal det konkurreres i å ha den "styggeste" genseren, eller er det om å ha den genseren med mest mulig LED-lys og julesanger installert? Kanskje har det blitt avtalt at man skal ha matchende julegensere, og da vil man naturligvis føle seg litt teit hvis man møter opp i en Star Wars-preget julegenser mens resten av familien har kjørt Rudolf- og reinsdyr-tema. Når man skal velge sin første julegenser må man selvfølgelig velge etter egen smak, men omgivelsene er naturligvis en viktig faktor også her.

For når du kler på deg en julegenser så vil du naturligvis at folk skal legge merke til den, og det blir opp til deg selv å velge hvilke reaksjoner du vil ha. Latter, setninger som "hva i alle dager..." og "herregud" tyder ofte på at du har gjort det riktige valget.

Lag din egen julegenser

Utvalget av julegensere har de siste årene eksplodert her hjemme, og man vil neppe ha noen problemer med å finne en unik julegenser som ingen andre i den nærmeste kretsen har. Allikevel er kanskje noe av sjarmen med hele dette konseptet at man har noe helt unikt og personlig, og det er naturligvis ikke noe i veien for å lage sin egen julegenser. Dette kan gjøres på mange måter, der enkelte krever gode ferdigheter med nål og tråd, mens andre igjen velger å kjøpe en julegenser som man modifiserer med ulike elementer.

Heldigvis stammer trenden om julegensere fra "Ugly Christmas Sweater", slik at det ikke nødvendigvis å se akkurat så pent ut. Vårt siste tips er måten du bærer genseren på. Det er ekstremt viktig at du lar genseren snakke for seg selv, og at du bærer den som om du var ikledd en dyr smoking på en femstjerners restaurant. Du skal bære den med stolthet, samtidig som det skal virke som at du nesten ikke er klar over hva du har på deg. Kun da vil du virkelig få den oppmerksomheten du fortjener for den smukke julegenseren du har valgt deg ut.

Lykke til!


You may also like

Vis alle
Example blog post
Example blog post
Example blog post