Slik lager du en "stygg" julegenser selv

Selv om utvalget av julegensere nå begynner å bli formidabelt stort, så er det fortsatt noe helt spesielt i det å lage sine egne klær. Og mens det kan være vanskelig å lage sin egen genser som man ville vært komfortabel med å gå til hverdags, så er det helt annerledes med julegensere. De skal tross alt være «stygge» som tradisjonen heter, og her finnes det ikke noe regelverk for hvordan de skal se ut og hva de skal inneholde. Vi forklarer deg hvordan du lager din egen julegenser – helt rimelig og enkelt!

Begynn med en billig, enkel og kjedelig genser

Utgangspunktet for julegenseren din er naturligvis genseren i seg selv. Den bør være så «plain» som mulig, altså gjerne ensfarget, kanskje litt større enn din normale størrelse, og kanskje aller helst i fargen rød eller grønn. Fargevalget blir naturligvis opp til deg, men husk at det tross alt er en julegenser du skal lage. Har du ikke en slik genser liggende, så får du garantert kjøpt en billig genser på H&M, Cubus eller lignende som passer perfekt til å modifiseres som julegenser.

Samle sammen mengder med dekorasjoner

Det beste med å lage sin egen julegenser er at du ikke kan feile – for det finnes jo ikke noe fasit på hvordan den skal se ut! Her er det bare å begynne letingen etter passende dekorasjoner. Her i Norge begynner salget av julepynt relativt tidlig, så det skulle ikke være noe problem å finne dekorasjoner som passer på genseren din. Alt fra snømenn i stoff til julekuler eller kanskje til og med blinkende LED-lys. Ta turen innom butikker som Nille og lignende og hamstre dekorasjoner!

Kjøp utstyret du trenger for å sy alt sammen

Det krever ikke veldig store ferdigheter å sette sammen sin egen «ugly christmas sweater», men noe utstyr trenger man naturligvis. Vanligvis vil man ha bruk for en synål, litt tråd, noe lim og kanskje noen knappenåler. Her blir det i stor grad ferdighetsnivået ditt (og tålmodigheten) som avgjør hvor nøye du vil være. Når du har det du trenger, så anbefaler vi at du «tester» genseren før du dasker på med lim. Test plasseringen av elementene og fullfør designet før du begynner arbeidet med å feste elementene – stol på oss, du kommer ikke til å angre.

Den siste finishen …

Du har sydd på alle elementene, og joda, julegenseren ble akkurat slik du hadde tenkt! Men mangler den ikke det lille ekstra…? For å skille deg ut i mengden, så kan du montere små LED-lys på genseren. Dette gjør du ved å vrenge genseren, og markere de områdene der du vil ha lysene til å stikke ut. Bruk en kniv til å skjære et lite hull der lysene kan stikke ut. Når du har plassert alle lysene på posisjonene sine, så bruker du litt lim rundt inngangspartiet for å sikre at de holder seg på plass.

Og vipps, din julegenser er ikke bare helt og unik og selvlagd, men den kommer også garantert til å gi deg mye oppmerksomhet under julefeiringen. Lykke til!


You may also like

Vis alle
Example blog post
Example blog post
Example blog post