Slik jobber vi når vi designer Ugly Christmas Sweaters

Vi designer alle våre Ugly Christmas Sweaters selv, fra bunn av. Dette gjør at vi kan lage helt unike designs, både til vår egen butikk, og julegensere til bedrifter.

Når vi skal sette oss ned og designe en Ugly Christmas Sweater er det første vi gjør å få inspirasjon.

Vi setter oss ned og begynner å bruke Google, Pinterest og Instagram for å finne bilder som har med julen å gjøre. Rakfisk, juletrær, utenlandske ugly christmas sweaters, juletradisjoner - jo flere inputs vi får, jo bedre.

Etter å ha kikket rundt etter bilder, sorterer vi ut det vi liker og går videre med brainstorming om hvilke elementer som skal med. Skal det være en tekstbasert genser, illustrasjoner eller begge deler? Som regel lager vi et mood board med elementer, quotes og bilder vi liker.

Når vi har funnet ut av hvilket tema julegenseren skal ha, går vi videre til enkle skisser. Her må vi ofte gå flere runder med flere skisser før vi er fornøyd med resulatet.

Etter at skissene er ferdige, er det på tide at designeren tar over. Designeren vår jobber videre med skisse og mood board. Hvor mye jobb dette er varierer fra design til design. Noen Ugly Christmas Sweaters er vi fornøyd med allerede etter første utkast. Andre må det jobbes mer med. Noen ganger blir det endelige resultatet helt annerledes enn hva vi hadde skisset opp på forhånd.

Når designet er landet, er neste steg å sende det til fabrikken vi bruker. Der gjøres designet om til strikkemønster. Da forsvinner en del av detaljene, og vi må ofte gå flere runder med vareprøver og endringer i designet før vi er 100% fornøyde. Og helt til slutt, når vi er fornøyde med genserne, bestemmer vi oss for hva vi kan gjøre for å gjøre den enda kulere. Dette innebærer å sy på ekstra ting, som for eksempel bjeller, eller LED-lys.

Som du sikkert skjønner, er hele prosessen relativt tidkrevende. Derfor startet vi jobben med å designe 2018-kolleksjonen allerede i desember 2017!

I neste blogginnlegg skal vi dele noen smakebiter av årets design med dere. Det er bare å glede seg!


You may also like

Vis alle
Example blog post
Example blog post
Example blog post