Reise bort i juleferien?

Jula er den tiden på året da alle hjerter gleder seg og alt skal være helt perfekt hva gjelder pynting, matlaging og ikke minst julepakker til alle og en hver. Og den kommer alltid som julekvelden på kjerringa, selv om vi alle vet datoen veldig godt.

Har man klart å ordne alt i siste liten, eller var det en gave vi glemte. Har vi ordnet pepperkakene eller ble deigen bare søl? Ofte stresser vi verre og det beste hadde kanskje bare vært å sette seg på flyet til et rolig og fredelig sted.

Her får du noen destinasjoner du i det minste kan drømme om når julestresset tar overhånd og alt skjærer seg. 

Maldivene

Hva er ikke mer avslappende enn å ligge på en øde strand langt, langt borte, med tærne i vannkanten og en paraplydrink i hånden? Her er det ikke noe mas om julegave ønsker og juletrefest, selv om du saktens kan dra på deg en tynn julegenser, bare for å markere at det er denne tiden på året.

Og vll du ha med hele familien på en annerledes jul, er det mange steder som passer utmerket. Det er bare å synge julen inn i rundt 30 grader. Julefesten blir ordnet av hotellets ivrige verter som sørger for at dere har alt rundt bassenget.

Jul på stranda

Thailand

Dette vennlige landet er mer og mer vanlig som reisemål for nordmenn. Og hvorfor ikke feire julen der også. Med behagelige temperaturer og vakkert landskap kan man feire en rolig og trivelig jul uten snømåking, julebesøk og ribbefett. Som regel tar man flyet direkte til Bangkok, men også til andre destinasjoner som Phuket, Phi Phi øyene, Chang Rai eller hvor det måtte passe seg. Her kan man friklatyre og svømme blant klovnefisk over vakre korallrev. Ønsk dere denne reisen i julegave og slipp unna alt stresset der hjemme.

Afrika

Det blir mer og mer vanlig å reise på safari, noe som virket utenkelig for bare noen år tilbake. Men Afrika har mye mer å by på enn hva folk flest tror. Det finnes mange reisebyrå som tar dere med på et fantastisk opplegg fra start til ende. Opplev de ville dyrene på savannen, bo på herlige feriesteder og bli vartet opp døgnet rundt. Et safari kan bety å se de ville dyrene på nært hold, og kanskje få være med på å felle et av dem. Ta med hele familien til Tablemountain i Sør-Afrika, eller opplev Victoriafallene i Zimbabwe. Dra på opplevelsestur i jungelen eller drikk lokal verdenskjent vin på en gård. 

Storby

En storby ferie er alltid å foretrekke. Her kan man slappe av på et hotell gjennom hele jula uten å forlate senga, eller oppleve de store metropolene som er viden kjente for sine byggverk og arkitektur. Besøk London, Paris, New York eller Tokyo. 

Hvorfor la julen gå med til de vante tradisjonene, når dere kan få tiden til å oppleve helt nye deler av verden. Husk at jula skal være en tid hvor man får overskudd og da kan man trenge en stund borte fra svigermødre, skrikerunger og masse mas. 

God jul et sted langt borte!


You may also like

Vis alle
Example blog post
Example blog post
Example blog post