Nå har julegenseren fått sin egen dag

Det finnes dager for det meste, så hvorfor skulle ikke julegenseren få sin egen dag på kalenderen? Foreløpig er ikke denne dagen, som på originalspråket heter «National Ugly Christmas Sweater Day», veldig godt kjent i Norge, men med det stadig økende antallet nordmenn som ikler seg en ny julegenser hvert eneste år, så vil nok dette snu snart. Den internasjonale julegenser-dagen faller hvert eneste år på den tredje fredagen i desember, og vil i 2017 derfor falle på fredag 15. desember. Her er det bare å gjøre klar din fineste julegenser!

- En stadig mer populær trend

At julegenseren har kommet for å bli, er det ingen tvil om. Utover 2000-tallet har disse «stygge julegenserne» fått enorm oppmerksomhet i det store utlandet, der denne dagen allerede har blitt meget populær og blant annet brukes for å samle inn penger til barn i u-land. Vi mener selvfølgelig at man skal kunne ikle seg en julegenser hver eneste dag under hele desember, men at disse genserne får en egen dag der alle er «nødt» til å gå i en sånn, er naturligvis veldig morsomt. For det krydrer vel fredagen dersom alle på kontoret dropper slips og skjorte til fordel for en noe uformell julegenser?

I Norge er det kanskje slik at man foreløpig blir nødt til å informere kollegaene i forkant om at det er pliktig oppmøte i julegenser den aktuelle dagen på jobb. Hvis ikke kan man regne med at ingen har hørt om «julegenser-dagen», og at man følgelig blir den eneste som tropper opp i juletre-grønn genser med blinkende LED-lys på.

Hva gjør man på julegenser-dagen?

Julegenser-dagen er ikke noe mer komplisert enn hva det høres ut som – du skal rett og slett bære din julegenser med stolthet, og håpe at alle andre rundt deg også gjør det. Kanskje har man laget genseren selv, og gjør dette til en årlig trend, der man hvert eneste år bruker denne dagen til å vise frem ditt egenproduserte skaperverk. Så er det naturligvis kjekt om noen bruker denne dagen til å samle inn penger for veldedige organisasjoner, slik man gjør blant annet i Storbritannia. Ettersom dagen fortsatt er relativt ny her i Norge, så kan man naturligvis være med å påvirke hvordan denne dagen skal markeres her hjemme!

Den eneste «offisielle regelen» for julegenser-dagen, er at man skal ha på seg genseren hele dagen. For mange vil det gjerne si at man skal sprade rundt i det fargesprakende verket både på bussen, på jobb, til middagen etter jobb, og kanskje til og med på lønningspilsen som gjerne arrangeres midt i måneden på mange arbeidsplasser. Skal man på en aldri så liten julefest om kvelden – det er tross alt fredag – så skal julegenseren være på. Ingen unntak eller unnskyldninger her, og mange vil kanskje få flashback til russetiden. Vi håper du gleder deg like mye som oss til årets julegenser-dag, og så håper vi denne dagen etter hvert vil bli skikkelig aktuell her hjemme i Norge også.


You may also like

Vis alle
Example blog post
Example blog post
Example blog post