Jula er for moro og glede

Det er viktig å ikke ta seg selv for høytidelig og seriøst, selv på julaften. Etter en lang og mørk høst, trenger både du og resten av familien et avbrekk fra hverdagens kjas og mas. Med morsomme effekter kan du gjøre at jula blir den beste tida i vintermørket for hele familien.

Med moro og glede i jula, mener vi ting som setter en ekstra spiss på høytiden. På den måten vil den både bli minnerik og være noe man kan fortelle om på gamlehjemmet når den tiden kommer. Jula har et sterkt rotfeste i den norske sjela i dag, men hva er egentlig juletradisjoner for de fleste nordmenn?

Julens tradisjoner

For i jula kan alle virkelig kose seg sammen og ha det bra. Før i tiden var julen en høytid til ettertanke og gudetro. I dag er mye forandret. Nå er det mest et avbrekk i en ellers hektisk hverdag.

Det er veldig forskjellig hva folk i Norge liker å gjøre i jula. Noen synes det er nok med ribbe og en liten akevitt på julekvelden, mens andre både må gå med julegrøt til nissen og lage krybbe med barna. For ikke å snakke om å bake de sju sortene og besøke familie og kjente. Det som er sikkert og som alle likevel setter stor pris på, enten det er ung eller gammel, er alle julepakkene under juletreet.

Men hva skal man gi til fattern eller tanta som skal feire jul sammen med dere denne jula? Enten så har de alt de trenger, eller så er det ikke så nøye. Men det noen alle kan ha bruk for, er en flott julegenser. Julegensere er både morsomme og lyser opp en ellers trist tilværelse.

Her finner du noen skikkelig morsomme julegensere du kan gi i julegave!

En julegenser for moro og glede

Man får sagt mye med en morsom genser til jul. Både at man kan le av seg selv og ikke gjøre alle situasjoner så alvorlige. En julegenser har derfor en rekke kjennetegn:

  • Hysteriske animasjoner
  • Blinkende lys
  • En morsom julenisse eller artig reinsdyr
  • Fargene rød, grønn og blå
  • Artig påskrift

Kanskje er det en slik som skal ligge under juletreet til morfar i år, eller fortjener lillebror en slik? For med en julegenser signaliserer du at du bare vil ha litt moro og glede.

Julegensere er moro!

Det er mange som kanskje ikke har det så artig i jula, eller at man ikke får akkurat det man ønsket seg. Men man må huske på at jula skal være for moro og glede. Spesielt er det viktig at barna har det godt, og selv om de voksne kan tulle og ha det gøy, er det viktig at ikke det går over styr.

Artige julegensere er likevel godt innenfor det vi anser som moro og glede for alle barn og andre voksne med barnesinnet i seg! 


You may also like

Vis alle
Example blog post
Example blog post
Example blog post