Hvorfor feire tradisjonell jul?

Er det bare vi nordmenn som er litt trege, eller er det slik at man må feire en tradisjonell jul, hvert eneste år, uansett livssituasjon, familie, interesser eller alder? Eller går det an å tenke utenfor boksen, og la jul være jul, og heller gjøre ting som er viktig for seg. Her skal vi se på noen andre ting man kan gjøre i jula enn å følge de fastlagte tradisjonene til punkt og prikke.

Dra på fjellet

Det høres både fryktelig kaldt ut og veldig ensomt ut, og det er ikke sikkert mange fjellvante som vil anbefale deg å dra ut på en lengre fjelltur. Men mye tyder likevel på at mange velger utradisjonelle turer i jula, i stedet for slappe dager i godstolen. En topptur sammen med mange andre på ski eller truger mot en gapahuk langt ute i marka, eller inn til en ubemannet hytte kan være alt man trenger for å få fred og ro.

Sjekk forresten ut disse morsomme julegenserene med lys!   

Ta en storbyferie

Noen velger å ta med hele familien til varmere strøk for å ligge på solsengen å slikke sol. Men det kan være vel så trivelig å reise til en storby for å komme seg bort fra både masete barnebarn og stressede voksne barn som helst bare vil overlate barnebarna til dem. Ta en hel uke i Paris og smak på deilig sjokolade, se på kunst og få ladet batteriene på ny. Helt alene uten noe ansvar. Finn roen i Roma, kabareter i Paris eller musicals i London. Her er det bare å velge og vrake.

Feire jula i en storby? 

Pusle et puslespill

Kanskje trenger du bare fullstendig ro og fokus på noe helt annet enn julemiddager, kaker, stivpyntede selskap og overstadige bekjente. Hvorfor ikke ta fram det store puslespillet fra Ravensburger på 2000 brikker. Fjern alt fra stuebordet slik at du også forhindrer at noen kan komme på middagsbesøk. Sleng alle brikkene utover og begynn å let. Finn ramme-brikker og hjørner først og arbeid deg rundt og fra en side til den andre. 

Lær noe nytt

Jula er super til å lære seg noe nytt. Last ned en app på nettbrettet ditt og lær deg et nytt språk. Fransk? Nederlandsk? Mandarin? Eller kanskje er tiden inne for å lære seg å spille saksofon? Fele? Piano? Mulighetene er mange, og det er bare din slapphet som hindrer deg i å finne en ny hobby eller ting du vil lære deg. Det er både kaldt og mørkt ute, og da er det bedre å kose seg inne med noe givende som å lære noe helt nytt. 

Nei det er ikke alltid man gleder seg så fryktelig til jul og kanskje føler at man har fått nok av julemat, kaker, akevitt og julepakker med den vante konfektesken. Det er lov å gjøre andre ting, som hverken involverer familie eller venner. Da kan man bare si at denne jula er det meningen vi skal ha for oss selv uten julenisser, julepakker eller annet mas.

Våg å vær utradisjonell og si nei takk for en gang skyld. Da kan man heller komme sterkere tilbake til neste jul, enten med eller uten morsomme julegensere man kjøpte på julecruiset man bestilte. 


You may also like

Vis alle
Example blog post
Example blog post
Example blog post