Hvordan komme seg gjennom ventetiden til julaften?

Det er ikke sikkert du tenker at jula er noe spesielt å feire, men det vil sikkert endre seg når du får barn og stifter familie. For jula er selve symbolet på samhold, kjærlighet og fred. Og det at vi bruker store deler av desember og kanskje november også til å forberede oss til den store dagen, gjør dagen ikke mindre aktuell å feire for mange. 

Advent er ventetida

For når 1. desember setter i gang advent, er det ingen vei tilbake. Det er egentlig den første søndag i advent som avgjør dette, og den kan godt falle sent i november.  Advent er opprinnelig en fastetid, der man skulle avstå fra å spise kjøtt. Det var både en økonomisk fordel, men også en forberedelse på julen. Spesielt i de katolske tradisjoner er dette vanlig, selv om vi i dag ikke praktiserer denne tradisjonen så mye. 

Det går likevel an å gjøre noen forberedelser til en reise gjennom avhold og anstendighet. Det er ikke bare fordi vi har godt av å redusere inntaket vårt av usunne vaner, men også for å hedre hovedpersonen i denne julefeiringen. I julen vil man uansett få nok av de fete godsakene som så mange forbinder med jula. 

Vær bevisst på inntaket

Man skal likevel være forsiktig med å overdrive inntak av fet mat, karbohydrater og alkohol, da dette er årsak til mange livstilsykdommer nå i dag. Derfor kan mange ha godt av å avstå fra å spise for mye usunt i desember. Kanskje det til og med hjelper på vekta. Men hvordan skal man komme seg igjennom den mørke måneden?

Advent er tid for morsomme TV-programmer for små og store. Kanskje kan man følge en av de gode gamle advent-seriene som "Jul i Skomakergata" eller "Julefergå", eller ta på seg en julegenser slik at alle får seg en god latter. Med litt humor er det mye enklere å komme seg gjennom dagene uten alt for mye usunn mat.

Dessuten vil man gjøre julaften og resten av julefeiringen til noe helt spesielt. For da kan man virkelig unne seg noen godbiter ekstra, vel vitende om at man har tatt det rolig og ikke spist for eksempel kjøtt i desember. I stedet kan man fylle matfatet med friske grønnsaker, linser og bønner og spise mat fra lokale leverandører. Og vil man absolutt ha kjøtt, kan man velge magre varianter som fjærkre eller skinke.

Lag en morsom julegenser

Å få tiden til å gå kan være vanskelig når man gleder seg til noe. Hvorfor ikke lage en morsom julegenser som har blitt så populært den siste tiden. Alle elsker å more seg, og kler du på deg en av disse, vil du garantert bli midtpunktet der du enn ferdes. Og om ikke sjefen tolererer at du har på deg en morsom julegenser på jobb, ja da har han ikke mye humor. Morsomme julegensere kan ha julemotiv eller påskrift og trenger ikke være noe man strikker selv. Har man litt fantasi og nål og tråd, kan man få til det meste.

Om man ikke ønsker å sette fingrene i et slikt kreativt arbeid, kan man heller bestille morsomme julegensere her! Da blir ikke ventetida så altfor uutholdelig. 

Ventetiden kan fylles med morsomme julegensere

For jula er egentlig en fortelling om Jesus. Jomfru Maria måtte legge ut på en lang reise, helt til Betlehem. Det gjorde hun med mot og lidelse. Men en tidlig julemorgen, ble Jesusbarnet født i en stall i en krybbe. Og hadde de hatt en morsom julegenser den gangen ville historien ha vært en helt annen.


You may also like

Vis alle
Example blog post
Example blog post
Example blog post