Hva karakteriserer en stygg julegenser?

Akkurat nå er det kanskje ikke mange som tenker på jula, men før vi vet ordet av det står vi midt oppe i julevask, innkjøp, pynting, masing, kjefting og lettelses sukk over at den også snart er ferdig slik at vi kan gjemme oss på jobben igjen. 

Men nå tenkte vi å oppmuntre dere litt til å ta en titt på et nytt fenomen som gjør hele julehøytiden litt mere gjennomførbar og noe man kan se fram til. For her skal du få alt om stygge julegensere. Hva er det som kreves for å være en stygg julegenser?

Noen stygge julegensere

Ja, så hva skal egentlig til for å kalle det en stygg julegenser. Det opplagte er jo at genseren må ha et slags juletema. Det andre er bruk av farger og materialvalg. 

Ofte ser vi en tullete julenisse som henger i toppen av juletreet, kanskje etter å ha smakt på julegløggen. Julenissen kan være i mange forskjellige situasjoner, og en eller annen morsom påskrift kan gjøre det hele enda mer komisk. 

Dyr er også morsomt å ta med. Reinsdyrene er en favoritt blant mange, men også torsken, apa eller være kjæreste hunder. Her kan det være morsomt å gi dem personlighet og menneskelige egenskaper. 

Alkohol er også en favoritt blant mange. Da må det være noe man kan kjenne seg igjen i. Og det er alltid morsomt å gi nissen alkohol som han ikke tåler helt. Eller en av reinsdyrene hans.

En annen ting som er veldig populært på stygge julegensere, er å lage dem slik at det ser ut som det er klikket ut en figur, med ditt hode oppå. Det kan være julenissen selv, en torsk eller hva som helst. Det viktige er at man får med symboler fra julen, som juletreet, julestjerna, julepynt, pakker, mat eller helt andre ting.

Noe som virkelig har blitt en slager, er disse morsomme stygge julegenserene med lys.

Ta å sjekk ut dette bildet, en morsom julegenser med lys! Denne leveres med LED-lys som blinker hele julekvelden lang!

En stygg julegenser med lys

 

Hvilke materialer brukes?

Mange tror at stygge julegensere er slik vi som har levd en stund fikk til jul av en gammel tante eller slektning midt på 70-tallet. Da vi kom til 80-tallet var det til og med populært med neon-aktige farger som syntes på flere mils avstand. Stod det ut garn fra genseren, slik at om du ble sett i en mørk bakgate, så kunne du bli tatt for å være et monster, da hadde strikkeren gjort en skikkelig god jobb.

Men disse stygge julegenserne vi snakker om trenger ikke å være i ull fra en gammel sau, men ofte heller akryl. Dette stoffet er varmt samtidig som det ligger silkemykt på huden. Det er ingenting som klør eller stikker her. 

Men det er ingenting i veien for å strikke en egen stygg julegenser i merinoull eller mohair for den saks skyld. Her er det bare fantasien som setter begrensninger.

Velge en stygg juelgenser - eller gi en i julegave?

Mange er kanskje redd for å skuffe noen om de gir dem en stygg julegenser. Men hele poenget med disse er jo at man ikke alltid skal ta denne høytiden så alvorlig, og heller løse opp stemningen litt. Og blir ikke mottakeren fornøyd, kan du jo saktens bruke den selv.

Julegenseren kan bli et supert innslag på jobben, og selv etter at feiringen er over på det nye året, kan man trekke den på seg som om det fortsatt var jul. Den sprer både glede og latter. 

Selv synes vi at en slik stygg juelgenser passer utmerket til dem som påstår at de har alt. Her er det bare å sette i gang og konspirere før jul. Så neste gang du hører at noen har alt, så vet du hva du har å gjøre!


You may also like

Vis alle
Example blog post
Example blog post
Example blog post