Det er lov å være utradisjonell i jula

Det er liksom en vane at man feirer jul med familie og gode venner, som del av en lang tradisjon som er grodd fast i den norske folkesjela. Det skal både pyntes og vaskes til jul, lages deilig mat og søtsaker, brygges øl og sprettes viner av alle slag.

Men det betyr ikke at man må følge de samme tradisjonene hvert eneste år. Noen har fått voksne barn, mens andre har arbeid som fordrer at de er nødt til å tenke annerledes i jula. 

Feire jula på hotell

Det er ikke sikkert resten av familien liker det, men ønsker man seg en langhelg med utsøkt luksus og komfort, kan man like gjerne feire jula på hotell. Finn et hotell dere aldri har ligget på, med basseng og egen spa-avdeling. Husk at hotellet kan dere nesten få for dere selv, selv om også jula er en høytid mange velger å bo på hotell. 

På hotell kan man våkne opp når man vil, spise deilig mat og ta livet med ro. Selv om man har med seg barn, vil opplevelsen av å være helt uavhengig av å lage julemiddag og vaske kopper, veie opp for mangel på tradisjonell jul.

Gå i fjellet

Det er faktisk mange mennesker som velger å feire jula på en fjelltopp. Og hvorfor ikke heller ta med seg skiene og teltet og lev akkurat som en fjellvandrer for en stakket stund. 

Noen foretrekker Snøhetta, Fanaråken, Glittertind eller Gaustadtoppen, men husk at været i vinterfjellet kan være ekstremt. Å gå på topptur på julaften kan også innebære en formiddagstur på en lokal topp i en by eller bygd.

Bade

Bading året rundt har blitt en farsott for mange, og det skal visstnok være fryktelig sunt å dyppe kroppen i iskaldt vann. 

Å bade i jula bør likevel ikke foregå alene, og det kan være fordel å ha en våtdrakt. Velger man heller å reise utenlands, får man jo mange muligheter til bading både på kritthvite strender eller i basseng.

Julegenserkonkurranse

Noen synes jula skal være til fest og moro, og vil man ha en litt moro vri på festlighetene, kan man be gjestene kle seg i de styggeste og mest morsomme julegenserne de har. En morsom julegenser kan ha ha morsomme motiv med julenisse, snømann og reinsdyr, mens andre kan ha vittig påskrift om jula. 

Julegensere er morsomme både i vennegjengen, men også sammen med kollegaer og foreninger. Noen kan man finne godt gjemt langt bak i klesskapet, mens andre kan man lage selv. Men har man ikke mulighet til det, kan man sjekke ut disse morsomme julegenserne!

Julegenser med lutefisk

Da kan man få med både reinsdyrnese og hatt til! For ikke å snakke om LED-lys som blinker og gjør selskapet enda bedre. Og den som vinner konkurransen kan kåres til årets julebukk!

Jobbe

Det kan også hende du synes du nettopp feiret jul, og egentlig mest bare har lyst at den skal gå over. Det du kan gjøre er å jobbe, slik at du får fred fra både svigermor og skrikerunger. 

Å jobbe i jula har mange fordeler, både med overtidsbetaling og mindre trykk. Men det kan være smart å bli syk rett før bedriften skal ha varetelling. Det bruker å være ganske kjedelig. Hvis du ikke får alle til å gå i morsomme julegensere da. 

 


You may also like

Vis alle
Example blog post
Example blog post
Example blog post