Denne julegenseren kostet over 250 000 kroner

Julegensere var meget populære på 80-tallet, før de døde noe ut på 90-tallet. I Norge er det dog først i moderne tid at disse fargesprakende genserne ble en essensiell del av julefeiringen, og hvert eneste år ser vi at stadig flere går til innkjøp av det som opprinnelig kalles for «ugly christmas sweaters». Mens disse kommer i varierende prisklasser og ofte kan lages selv for en rimelig penge, så er det alltid noen som skal ta det hele litt lengre. For eksempel ved å lage en julegenser med diamanter til en verdi av over 250 000 norske kroner!

Verdens dyreste julegenser

(http://www.usmagazine.com/stylish/news/see-the-worlds-most-expensive-ugly-christmas-sweater-pic-w455993)

Utstyrt med over 25 000 krystaller

Enkelte foretrekker å lage sin egen julegenser, og det er naturligvis en kul greie som vi støtter fullt ut. Men er det virkelig nødvendig å skrape sammen mer enn 25 000 Swarovski-krystaller til julegenseren? Kanskje ikke, men har man lyst (og råd) – hvorfor ikke. Det er et selskap med det nokså passende navnet Tipsy Elves som har gått sammen med Swarovski om å lage en noe unik julegenser som inneholder såpass mange diamanter at den estimerte verdien er satt til rundt 30 000 amerikanske dollar. Med dagens kronekurs tilsvarer dette altså i overkant av svimlende 250 000 kroner.

Julegenseren er følgelig kun produsert i den ene utgaven, noe som kanskje ikke er så rart da vi ikke ser for oss at det finnes et gigantisk marked med kjøpere i denne prisklassen. Allikevel – skulle man ha noen hundretusener til overs, så er vel dette en genser man kan bære med stolthet inn i julefeiringen.

Tok over to døgn å lage

Å lage sin egen julegenser kan være både morsomt og lærerikt, og ikke minst kan man være ekstra stolt av resultatet. Det er nok også designerteamet bak denne julegenseren, som det tok over 52 arbeidstimer å lage. Som du kan se av bildet så er det naturligvis et skikkelig julete motiv, selv om det tradisjonelle reinsdyret som julenissen vanligvis bruker som fremkomstmiddel er erstattet med en noe mer utradisjonell «jule-enjørning». Allikevel må vi si at designet absolutt passer inn i det man omtaler som «ugly christmas sweaters», så kan de av dere som vil lage en kopi kanskje gå for glitter i stedet for krystaller.

Genseren fikk naturligvis mye oppmerksomhet i opphavslandet da den ble lansert i 2016, med ulike TV-opptredener på amerikanske TV-kanaler. Det hele må nok også kunne anses som et PR-stunt fra den velkjente smykkeprodusenten Swarovski, som naturligvis ønsker å være både dyrest og best også når det kommer til det populære fenomenet julegensere. For deg som ønsker noe rimeligere så finnes det massevis av minst like fine julegensere på det norske markedet, som naturligvis inneholder langt færre (og mest sannsynlig ingen) krystaller, men det er kanskje en flott påminnelse om at julefeiringen ikke nødvendigvis trenger å koste alt for mye.


You may also like

Vis alle
Example blog post
Example blog post
Example blog post