Christmas Sweaters

I løpet av få år har Ugly christmas sweaters blitt en trend i USA. I denne bloggposten skal vi se nærmere på historien bak en av de største butikkene og produsentene av disse genserne.

“Første gang jeg la merke til det var i 2011, da folk hadde ugly christmas sweaters fester hjemme”, sier Fred Hajjar som har stiftet UglyChristmasSweater.com.

Virksomheten, som er lokalisert i Detroit, er en av de største produsentene og selgerne av christmas sweaters.

“Jeg så at julegensere ble solgt på eBay for $100-$300 per stykk” sier Hajjar, som tidligere har drevet en nettbutikk med film-effekter. Så han bestemte seg for å satse på disse stygge genserne som “alle” ville ha.

Stor vekst for christmas sweaters

Med broren Mark, lanserte han nettsiden og butikken i slutten av 2012. Det første året solgte de christmas sweaters for mer enn $40 000. “Vi kom igang sent og hadde begrenset inventar”, sier Hajjar.

 

 julegensere eller christmas sweaters

Ugly Christmas Sweaters. Kilde: cnn.com

Året etter økte inntektene med 200% og i 2015 solgte de ugly christmas sweaters for mer enn $5 500 000! De har 30 heltidsansatte og 20 sesongansatte.

Trendene forandrer seg

Den opprinnelige ideen bak julegensere var retro-tema, som skulle minne om noe bestemor kunne ha strikket. Men de siste årene har ting forandret seg, og nå blir genserne mer bisarre og banale. Nå går det i 3D gensere, julegensere med lys og lyd og gensere med ekte julepynt. Kun fantasien setter grenser!

I tillegg har det blitt mer og mer vanlig at bedrifter får laget opp sine egne julegensere med sin logo eller sitt slagord på. I fjor fikk bedriften en bestilling på over 500 julegensere fra Uber!

Brødrene vet ikke hvor lenge trenden kommer til å vare, men de har hvert år blitt overrasket over hvor raskt trenden har vokst og at de hvert år har økt sin omsetning.


You may also like

Vis alle
Example blog post
Example blog post
Example blog post