9 tips til deg som vil holde din egen julegenser-fest

Er du som oss bitt av basillen og synes et av høydepunktene med julefeiringen er å tre en julegenser over hodet? I så fall er du nok også interessert i at vennene dine blir med på trenden, og hva er vel da bedre enn å invitere samtlige til en fest der julegenseren naturligvis er dresskoden. Vi gir deg ni gode tips dersom du skal avholde din egen julegenser-fest!

1. Invitasjonene

Det første man gjør når man skal arrangere en fest, er naturligvis å invitere gjestene. Mange bruker Facebook til dette, og her anbefaler vi at man lager en ekstra morsom invitasjon. Sleng med noen bilder fra tidligere situasjoner med julegensere, og lag en morsom tekst. Kanskje tar du det ekstra steget og sender ut noen invitasjoner i papir, i «Ugly Christmas Sweater»-stil?

2. Dekorasjoner

Festlokalet må naturligvis dekoreres med julerelaterte motiver. Men hva med å lage noe som matcher med genseren din? Kanskje kjører du et gjennomført reinsdyrtema, eller så peiser du må med massevis av lys- og lydeffekter. Her må man bare søke på nettet etter inspirasjon. 

3. Julegenseren

Det er naturligvis du som bør være vinneren av årets julegenserkonkurranse, og følgelig må du være sikker på at du skiller deg ut. Her på bloggen vår kan du lese flere artikler som gir deg gode tips til deg som vil lage en julegenser som gir deg all den oppmerksomheten du fortjener.

4. Dessertbordet

De tradisjonelle julekakene er naturligvis en god idé for en julefest, men hva med å gjøre det lille ekstra? Her anbefaler vi at man lager julekaker med utseende i samme stil som genseren din. Har du reinsdyr på genseren, så bør disse være en del av dessertbordet også.

5. Snacks/mat

Som enkel servering er vårt beste tips at du får gjestene til å ta med småretter eller snacks. Da vet du aldri hva man får, og kanskje har noen ideer som du selv ikke hadde tenkt på. Samtidig sparer du naturligvis litt tid og penger selv.

6. Photo Booth

Kanskje det viktigste punktet – alle gjestene må naturligvis dokumenters! Her må man gjerne sette opp et kamera på en spesiell plass med en spesifikk bakgrunn, slik at alle gjestene kan fotograferes i samme stil. Og alt må selvfølgelig publiseres i alle tenkelige sosiale medier, slik at julegenserne kommer til sin rett.

7. Drikkevarene

På samme måte som ved maten, så må drikkevarene stemme med julens ånd. Gløgg og rødvin, eller en kanelbasert likør som kanskje minner om julegrøten. Her kan man søke seg frem til hvilke drinker som byr på de mest «julete» smakene.

8. Selskapsleker

Konkurranser og selskapsleker er en sikker vinner for å få festen i gang. Her behøver man nødvendigvis ikke finne opp hjulet på nytt, men søke seg frem på nettet for å finne andres erfaringer med vellykkede selskapsleker. Kanskje har man også noen med juletema?

9. Og vinneren er …

Skal man få gjestene til å legge i en ekstra god innsats når det kommer til julegenseren, så er man nødt til å ha en premie. Vinneren av årets styggeste julegenser skal naturligvis kåres på festen, og man kan gjøre det lille ekstra ut av det med en morsom (eller kostbar) premie. Kanskje lar man en uavhengig jury – for eksempel venner via sosiale medier – kåre vinneren?

 


You may also like

Vis alle
Example blog post
Example blog post
Example blog post