5 ting å pynte juletreet med

Snart nærmere det seg jul, og kanskje er ikke dette den tiden man gleder seg mest til. Men hvorfor er det slik? Er det kanskje fordi man stresser fra arbeid til middagslaging, leksehjelp og timer for å ferdigstille dokumenter som allerede skulle ha vært levert?

Adventstiden og julestria er slitsom, ja det skal vi være enige i. Men det må ikke gå ut over den magiske juletiden. Kanskje kan du slappe av med å pynte til jul i stedet, senke nervene og få tilbake gleden du hadde som barn. 

Her skal vi se på fem ting du kan pynte juletreet med for å gjøre alt litt mere morsomt og gledelig før endelig julefreden senkes og alle kan puste lettet ut i hver sin godstol. 

Vanligvis pynter vi jo med den pynten som vi har stuet bort på loft eller bod hele året, men kanskje begynner det å bli litt kjedelig. Mye går i stykker og den gamle donissen er kanskje ikke like fresh?

Småflasker med "nogot godt" inni!

Hva med å fylle opp kvota med slike småflasker med god drikke når du skal på din neste utflukt. Er det barn i huset, må du jo feste disse litt høyt opp på treet, og da kan du og kone kose dere med en ny flaske hver dag i jula. Eller to! Slike småflasker kan være rom, vodka, whiskey eller likør. Alt er godkjent og ganske dekorativt med et fint julebånd. Kanskje blinker det og lyser i dem når de svinger litt på seg også?

Pepperkaker med morsomme fjes

Pepperkaker er noe alle liker til jul, og det bakes flittig i alle hjem før jul. Mange foretrekker de syv sortene, mens andre bare nøyer seg med ett par. Pepperkaker er likevel nesten alltid med. Kanskje kan dere bruke litt melis og lage morsomme fjes på dem når de har blitt avkjølt. Morsommefjes er alltid med på å lyse opp i den mørke tiden. 

Har du forresten sett disse utrolig stygge, men morsomme julegenserne?

En stygg men morsom julegenser

Familefoto

Juletiden er en tid for å være sammen med familien sin. Og hva bedre enn å pynte juletreet med bilder og fotografi dere har tatt opp gjennom tiden. Kanskje kan det være barna i forskjellige aldere, foreldre med forskjellige frisyrer eller når dere er samlet i et familiefoto. Fotoene kan lamineres og henges i et lite klips eller annen innretning som holder dem fint på juletreet.

Er man redd for bildene kan man ta kopier eller sjekke ut hva man har på mobiltelefonen eller på dataen. Det er ikke alle som har egen printer, men da kan man bare sende dem til en fotobutikk. 

Spillekort

Kortstokken kan brukes til så mangt, og hvorfor ikke ta hele kortstokken og heng dem opp på juletreet. Spillekort er både dekorative og ikke minst tegn på både lykke og kjærlighet. Kanskje blir kongen og dronningen borte blant grenene, eller så er det esset som vises best. Kanskje barna kan telle dem og finne ut om det mangler noen. Kløver, spar, ruter eller hjerter, her er det mye god pynt å bruke til julepynt.

Mobiltelefoner

Hva i all verden tenker du, men har du egentlig tenkt over hvor mange mobiltelefoner du har liggende. Det fleste har sett sine beste dager, enten med en sprukket skjerm eller utbrukt batteri. Det som er sikkert er at utviklingen har vært så ekstrem at nye mobiler har blitt utdannet bare noen måneder etterpå. Mobiltelefonene opp gjennom tiden har endre utseende, størrelse og innhold. Her kan man ta runden å se om man husker modellene, enten det er en gammel Motorola, en Nokia 310 eller en eller annen merkelig modell med flipp-skjerm eller spesielfunksjon.

 

 


You may also like

Vis alle
Example blog post
Example blog post
Example blog post